Solid State Guitar Amp Forum | DIY Guitar Amplifiers

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

SSGuitar has moved to PHP 7.1, enjoy the speed!

collapse
Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Fender Deluxe AB763... vibrato not working  (Read 273 times)

Hawk

  • Elite SSGuitarist
  • *****
  • Chip Points: 3
  • Posts: 222
    • View Profile
Fender Deluxe AB763... vibrato not working
« on: May 10, 2018, 11:06:53 AM »

Vibrato not working..can hear a very feint ticking sound. Suggestions?

Sent from my XT1635-02 using Tapatalk

Logged

Hawk

  • Elite SSGuitarist
  • *****
  • Chip Points: 3
  • Posts: 222
    • View Profile
Re: Fender Deluxe AB763... vibrato not working
« Reply #1 on: May 10, 2018, 11:47:02 AM »

According to the layout the voltages are correct on the "diode" side of the opto...there appears to be a resistive element in the opto, anyone know what value that should be?...

Sent from my XT1635-02 using Tapatalk

Logged

Jazz P Bass

  • Master SSGuitarist
  • ****
  • Chip Points: 9
  • Posts: 68
    • View Profile
Re: Fender Deluxe AB763... vibrato not working
« Reply #2 on: May 10, 2018, 12:14:44 PM »

The resistive element should read around 1 Meg ohm when dark.

The reading should drop (not too sure how far) when light shines on it.
Logged

Hawk

  • Elite SSGuitarist
  • *****
  • Chip Points: 3
  • Posts: 222
    • View Profile
Re: Fender Deluxe AB763... vibrato not working
« Reply #3 on: May 10, 2018, 12:28:07 PM »

Can't see a light. Should it be fairly obvious?

Sent from my XT1635-02 using Tapatalk

Logged

Hawk

  • Elite SSGuitarist
  • *****
  • Chip Points: 3
  • Posts: 222
    • View Profile
Re: Fender Deluxe AB763... vibrato not working
« Reply #4 on: May 10, 2018, 01:15:09 PM »

Definitely not seeing a light. Tried adjusting the intensity and nothing. Measured 68k not 1 meg...the plate end of the 10meg resistor  measures 190v whereas the layout shows 380v...the 10 meg is good and the voltage on the other side of the 10 meg is good...does a faulty opto effect the plate voltage?....I checked the resistance on the lightbulb side and found 13 Megohms...

Sent from my XT1635-02 using Tapatalk

Logged

Enzo

  • Legendary
  • ******
  • Chip Points: 180
  • Posts: 1754
    • View Profile
Re: Fender Deluxe AB763... vibrato not working
« Reply #5 on: May 10, 2018, 04:27:48 PM »

It is a neon lamp in there, so no continuity expected.
Logged

Hawk

  • Elite SSGuitarist
  • *****
  • Chip Points: 3
  • Posts: 222
    • View Profile
Re: Fender Deluxe AB763... vibrato not working
« Reply #6 on: May 10, 2018, 04:30:23 PM »

Thanks Enzo. I've ordered a new one. Hopefully it's the problem... haven't had any experience repairing these so first time for everything

Sent from my XT1635-02 using Tapatalk

Logged

Hawk

  • Elite SSGuitarist
  • *****
  • Chip Points: 3
  • Posts: 222
    • View Profile
Re: Fender Deluxe AB763... vibrato not working
« Reply #7 on: May 18, 2018, 11:27:07 AM »

Opto installed. All is well!

Sent from my XT1635-02 using Tapatalk

Logged
Pages: [1]   Go Up
 

* User Controls
 
 
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
* Recent Posts
Cooked Super Amplifier by solidstate2199
[Today at 07:45:20 AM]


Marshall Code50 speaker by mensur
[May 19, 2018, 04:03:26 PM]


Fender Deluxe AB763... vibrato not working by Hawk
[May 18, 2018, 11:27:07 AM]


Hohner Pianet Amplifier Low Output by phatt
[May 18, 2018, 01:17:36 AM]


crate vtx 200s schematic by DrGonz78
[May 16, 2018, 04:06:24 PM]

* Sponsors