Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

January 27, 2020, 08:21:33 PM

Login with username, password and session length

Recent Posts

Author Topic: Fender Deluxe AB763... vibrato not working  (Read 1400 times)

Hawk

  • Elite
  • ****
  • Posts: 223
  • Chip Points: 3
    • View Profile
Fender Deluxe AB763... vibrato not working
« on: May 10, 2018, 11:06:53 AM »
Vibrato not working..can hear a very feint ticking sound. Suggestions?

Sent from my XT1635-02 using Tapatalk


Hawk

  • Elite
  • ****
  • Posts: 223
  • Chip Points: 3
    • View Profile
Re: Fender Deluxe AB763... vibrato not working
« Reply #1 on: May 10, 2018, 11:47:02 AM »
According to the layout the voltages are correct on the "diode" side of the opto...there appears to be a resistive element in the opto, anyone know what value that should be?...

Sent from my XT1635-02 using Tapatalk


Jazz P Bass

  • Elite
  • ****
  • Posts: 179
  • Chip Points: 14
    • View Profile
Re: Fender Deluxe AB763... vibrato not working
« Reply #2 on: May 10, 2018, 12:14:44 PM »
The resistive element should read around 1 Meg ohm when dark.

The reading should drop (not too sure how far) when light shines on it.

Hawk

  • Elite
  • ****
  • Posts: 223
  • Chip Points: 3
    • View Profile
Re: Fender Deluxe AB763... vibrato not working
« Reply #3 on: May 10, 2018, 12:28:07 PM »
Can't see a light. Should it be fairly obvious?

Sent from my XT1635-02 using Tapatalk


Hawk

  • Elite
  • ****
  • Posts: 223
  • Chip Points: 3
    • View Profile
Re: Fender Deluxe AB763... vibrato not working
« Reply #4 on: May 10, 2018, 01:15:09 PM »
Definitely not seeing a light. Tried adjusting the intensity and nothing. Measured 68k not 1 meg...the plate end of the 10meg resistor  measures 190v whereas the layout shows 380v...the 10 meg is good and the voltage on the other side of the 10 meg is good...does a faulty opto effect the plate voltage?....I checked the resistance on the lightbulb side and found 13 Megohms...

Sent from my XT1635-02 using Tapatalk


Enzo

  • Legendary
  • ******
  • Posts: 1886
  • Chip Points: 198
    • View Profile
Re: Fender Deluxe AB763... vibrato not working
« Reply #5 on: May 10, 2018, 04:27:48 PM »
It is a neon lamp in there, so no continuity expected.

Hawk

  • Elite
  • ****
  • Posts: 223
  • Chip Points: 3
    • View Profile
Re: Fender Deluxe AB763... vibrato not working
« Reply #6 on: May 10, 2018, 04:30:23 PM »
Thanks Enzo. I've ordered a new one. Hopefully it's the problem... haven't had any experience repairing these so first time for everything

Sent from my XT1635-02 using Tapatalk


Hawk

  • Elite
  • ****
  • Posts: 223
  • Chip Points: 3
    • View Profile
Re: Fender Deluxe AB763... vibrato not working
« Reply #7 on: May 18, 2018, 11:27:07 AM »
Opto installed. All is well!

Sent from my XT1635-02 using Tapatalk