Solid State Guitar Amp Forum | DIY Guitar Amplifiers

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

SSGuitar has been upgraded to SMF v2.0.14 and PHP7!

collapse
Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Flexwave 120/212 issues  (Read 422 times)

abramj

  • Chipper
  • *
  • Chip Points: 0
  • Posts: 4
    • View Profile
Flexwave 120/212 issues
« on: May 08, 2017, 09:21:45 AM »

Hi all! I'm new here, and looking for some help. I recently did some work on my son's Fender Deluxe 85 red knob. (Those pesky 9 pin box jacks just don't last very long...) But chatting with my brother-in-law about this repair, he went on to explain he had a Crate amp that he purchased from Musician's Friend as a "Demo" model, and then he rambled on about plugging the pedal cables into the wrong jacks, then it not working, and something about a local amp repair shop that went out of business, and he had to go get this from them, and they said it was working ok, and he was tired of messing with it, did I want it..? Um, how much? Free! YES!

So I get it home, plug in my DC127 and viola, it seems to work. Then I start playing with it, and notice some little things, like the tuner lights are ALL ON. Then if I simply power it on and listen, it seems to Pop and Crack as the tuner lights flicker on and off? I've not plugged the foot switch in yet, but he noted the lights were not working on the switch?

I'm thinking about taking the switch apart and see that it's OK/fix it first, then go one step at a time on the amp.
Starting with the tuner.

So my questions:

1. Are there any normal issues with these I need to know about/fix?

2. Would I be able to get wiring diagrams/schematics for the amp and foot switch?

Thanks,

Joe
Logged

abramj

  • Chipper
  • *
  • Chip Points: 0
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: Flexwave 120/212 issues
« Reply #1 on: August 15, 2017, 11:42:16 AM »

Hey guys/gals, I moved this over to the main amp forum after doing a few hours of testing on the Amp. At this time, I'm thinking I have a problem with the DSP foot switch cable or the switch itself, and a temperature issue with some component on the board. Going to warm it up and start shooting some freeze spray on it to locate the issue if possible.

Wish me luck!  :dbtu:
Logged
Pages: [1]   Go Up
 

* User Controls
 
 
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
* Recent Posts
EMC "Zodiac" Amplifiers - Seeking Any and All Information by polaris26
[Today at 11:59:20 AM]


Fender 85 Issues - No sound sort of...UPDATE - No Power by DrGonz78
[Today at 01:59:40 AM]


USB charging by Enzo
[November 20, 2017, 12:52:06 PM]


NO soldering wireless guitar amp project. by flester
[November 16, 2017, 05:50:28 AM]


looking for info on the Gallien-Krueger GT2000 amp by smackoj
[November 14, 2017, 08:49:21 AM]

* Sponsors