Solid State Guitar Amp Forum | DIY Guitar Amplifiers

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

SSGuitar has been upgraded to SMF v2.0.14 and PHP7!

collapse
Pages: [1]   Go Down

Author Topic: MOSES mpx838 powered mixer output issue  (Read 260 times)

ilyaa

  • Legendary
  • ******
  • Chip Points: 5
  • Posts: 267
    • View Profile
MOSES mpx838 powered mixer output issue
« on: January 11, 2017, 03:13:57 PM »

hey everyone

working on this solid state powered mixer - main issue is i cant find a schematic anywhere so its a bit hard to troubleshoot it. its having a strange problem:

the output is nice and powerful, but once it gets to a certain volume, it starts to experience a periodic drop - every 1.5 seconds or so, the volume will dip between full power and 1/8 power - almost like a very slow tremolo. ive traced the problem to the power amp - it does not appear in the main preamp out, but does appear throughout the power amp. it only happens with a load plugged in - if i scope throughout the amp, all the way to the output transistors, when its unloaded, it works perfectly. but once a load is plugged in, the power amp seems unable to maintain full power.

now whats hard is that without a schematic i cant quite trace it properly - i was just wondering if anyone has a thought what might cause such a strange symptom?

its a long shot but anyone seen a schematic for this thing around??
Logged

Enzo

  • Legendary
  • ******
  • Chip Points: 177
  • Posts: 1613
    • View Profile
Re: MOSES mpx838 powered mixer output issue
« Reply #1 on: January 11, 2017, 03:57:24 PM »

What load are you using?   What rating is on the amp?  My Mackie subwoofers will motorboat on a 4 ohm load, but not the specified 8 or 12 ohm load.
Logged

ilyaa

  • Legendary
  • ******
  • Chip Points: 5
  • Posts: 267
    • View Profile
Re: MOSES mpx838 powered mixer output issue
« Reply #2 on: January 12, 2017, 03:19:33 PM »

whoa interesting result -

it says 4 ohms on the back - but it motorboats into a 4 ohm load. into an 8 ohm load its all good!

it says 250W into 4 ohms on the back, but there are two jacks per side. i was plugging one 4 ohm load into just one of the jacks on just one of the sides.
Logged
Pages: [1]   Go Up
 

* User Controls
 
 
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
* Recent Posts
Sunn Coliseum 300 bass Schematic.... by ilyaa
[July 19, 2017, 07:12:35 PM]


Ancient Carlsbro Hornet 45 Lead Combo Problem by Brunel98
[July 18, 2017, 12:04:27 PM]


Cab & Speaker suggestions for Yamaha G100 II head by J M Fahey
[July 16, 2017, 11:30:25 PM]


Yamaha PC4002M blowing fuses/output transistors by Enzo
[July 16, 2017, 01:24:38 AM]


Started out as a P-P Champ, sort of by printer2
[July 15, 2017, 09:45:29 AM]

* Sponsors