collapse

Author Topic: Ampeg 140c...  (Read 1650 times)

FRANKJC

  • Regular
  • **
  • Posts: 14
  • Chip Points: 0
    • View Profile
Ampeg 140c...
« on: June 03, 2014, 11:33:18 AM »
Hi. My son just got an Ampeg 2-12 amp with chorus for free, I think it is a 140c. Nice amp, sounds pretty good. It seems to have been sitting for a long time. It's got some dirty pots, which I can take care of no problem. The only thing I can find wrong with it is that the reverb is not working. When i turn the reverb knob, the volume goes down, and there is no reverb. The reverb tank is plugged in. Not sure where to go from here.

Loudthud

  • Elite
  • ****
  • Posts: 208
  • Chip Points: 33
    • View Profile
Re: Ampeg 140c...
« Reply #1 on: June 03, 2014, 02:57:58 PM »
Check continunity on the reverb pan transducers. I've heard that the wires between the jack and coil are prone to breakage.

FRANKJC

  • Regular
  • **
  • Posts: 14
  • Chip Points: 0
    • View Profile
Re: Ampeg 140c...
« Reply #2 on: June 05, 2014, 09:09:32 AM »
Thank you, i will check that.

Jack1962

  • Elite
  • ****
  • Posts: 249
  • Chip Points: 4
    • View Profile
Re: Ampeg 140c...
« Reply #3 on: June 23, 2014, 12:54:58 PM »
since the volume goes down when you turn up the reverb level, check to see if the rca jacks are plug into the can correctly they may be reversed.

 

* User Controls

 
 
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

* Recent Posts

Eight Audio Kit TDA7294 and TDA2050 from India by Enzo
[Today at 08:10:57 PM]


The Dangers of Speaker Impedance Mismatching by Enzo
[Today at 11:44:14 AM]


Gallien Kruger GT200 by gbono
[December 04, 2019, 02:54:12 PM]


Peavey Classic VT by Enzo
[December 02, 2019, 09:16:10 PM]


So you need a preamp - here are your options by flester
[November 29, 2019, 05:44:46 AM]

* Sponsors