Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - txflood

Pages: [1]
1
I was looking for advice on where one could find a suitable output transformer for an Ashdown Peacemaker 20 amp. It has EL-84 output tubes and the schematic can be found online here if needed:

http://music-electronics-forum.com/t34072/

I was wondering how cost effective this repair would be for this particular amp.

Thanks

2
Amplifier Discussion / Behringer Ultratone K3000FX
« on: September 07, 2014, 04:03:47 PM »
Anyone have the schematic for this keyboard amp?

Thanks

3
Amplifier Discussion / Heatsink questions on Crate
« on: February 12, 2013, 12:33:41 PM »
I've got a Crate amp that I plan to replace the main power supply filter caps to stop a hum that it has developed. Looking at the circuit board, I had some questions about putting it back together when done. It looks like I am going to have to unscrew the heatsink with the power transistors from the chassis and then that will stay together with the main circuit board.

The heat sink looks like this from the top:


and from the side:



It looks like there are 4 screws attaching the heat sink to the chassis and I'm guessing its some sort of a green Loctite that has been put on them. The screws may look black in the photo but the stuff is pretty green. (It appears that they were very serious when putting this amp together about making sure that nothing moved due to vibration. I have a heck of a time just unplugging the speaker wires and transformer wires as the plugs are extremely tight.) So my first question is do you guys normally use some sort of Loctite when putting screws like this back into place?

Also there looks to be some thermal paste in use under the heat sink. Again just looking for recommendations here as to what you use.

4
Amplifier Discussion / Suspect Crate amp has a very intermittent problem
« on: January 21, 2013, 03:41:41 PM »
Hey, my first post here. I picked up a Crate RFX65 the other day and really like the clean channel on this amp. I've been playing it for a while now and all seemed ok. The other day when I had left it running and was in another room, I thought I heard some sputtering sounds coming from the amp. Of course when I returned to the room, all seemed normal - some low level hiss from just being turned but no sputtering coming from the speaker.

I am concerned that it might be a sign that there is trouble coming with this amp. I was wondering if anyone has any techniques they use when trying to determine if there is an issue in cases like this. I thought about just leaving it on for a long period of time to see if there is a possible heat related issue going on. Any other ideas?

Thanks

Pages: [1]