Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - KattMat

Pages: [1]
1
The Newcomer's Forum / Roland JC-120 with weak reverb
« on: September 18, 2020, 01:12:30 PM »
Greetings! Registered to the forum as it looked like the right place to get some pointers about this excellent amp that I recently got my hands on.

It's a Roland JC-120 which I believe to be a gen 4 (main ins, chorus trim on the back). Pretty busted up but got a good deal on in. The reverb-pot was totaly broken so had to change that. It's got the QC Elec. "Folded Line" reverb tank (the one manufactured by beautiful girls :)) that's confirmed working (impedance tests ok, also able to drive it from other sources).

The problem is that the reverb is well....really weak. If I turn the reverb knob to max and play some guitar into it I can hear the reverb but REALLY quietly. It's there but just barely. If I however bang the amp or the tank I get some big loud spring wobblyness. I've gathered from this that the return part seems to be just fine and that the issue seems to be with whats driving the reverb. I've checked the leads but I'm beginning to suspect that it's an IC that's busted. But I really don't know how to check for that other than starting to blindly replace ICs in the reverb section, which I'm not that keen on. 

I've worked on tube amps before but I'm really a novice when it comes to SS. Would really appreciate any input or pointers about this issue as I LOVE the amp!

Pages: [1]