Solid State Guitar Amp Forum | DIY Guitar Amplifiers

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

collapse
Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Wondering if My amps having problems or not. Roland cube 60  (Read 1163 times)

metalismylife11

  • Chipper
  • *
  • Chip Points: 0
  • Posts: 4
    • View Profile

Hey this is a weird question but when you turn up my amp loud and actually hit the cabinet of the amp with no patch cables plugged into the input the speaker outputs the sounds and you can get it to have feedback or just make a thumping noise is this normal do most amps do this thanks alot for the help
Logged

J M Fahey

  • SSGuitar Global Mod
  • Legendary
  • ****
  • Chip Points: 358
  • Posts: 3289
    • View Profile
Re: Wondering if My amps having problems or not. Roland cube 60
« Reply #1 on: June 15, 2011, 08:59:06 AM »

Ask for some delivered Chinese Food.
Throw it away (or plain eat it ... with a fork) but keep the (clean) chopsticks.
Use one of these to softly whack *every* part, wire, switch, board in your amp, you'll soon find which is the sensitive/microphonic part.
Or you might just have an over sensitive reverb tank.
Remember they must "float", a common error is to overtighten its screws and fix it solidly to the cabinet.
Logged

metalismylife11

  • Chipper
  • *
  • Chip Points: 0
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: Wondering if My amps having problems or not. Roland cube 60
« Reply #2 on: June 15, 2011, 02:13:37 PM »

i think it might just be the New Metal Input jack i had installed the amp had a Roland plastic input jack which was stock and until i replaced it its been having so many sound issues do you think id be able to get he original input for the amp and have it installed instead because ever since i got an amp tech to put this metal input jack in the guitar its Had all this hum it never had before also when i hit the chasis it picks it up which im pretty sure never happened before with the plastic input jack its like this new metaljack is somehow picking up all this interferance maybe it wasnt installed properly i need help getting my amp back to normal anyone else know much about roland cubes what should i do this thing has so much hum now with this new jack that i cant even really turn it up loud when i play or it drives me nuts...Im about to go freak out on the dude who installed this new jack because he just diminished the sound of my amp Hardcore...this thing used to have no hum and be super clean even on High Gain and i want that back what should i do!!!! where can i get original parts for roland cube 60 amps .?
Logged

J M Fahey

  • SSGuitar Global Mod
  • Legendary
  • ****
  • Chip Points: 358
  • Posts: 3289
    • View Profile
Re: Wondering if My amps having problems or not. Roland cube 60
« Reply #3 on: June 15, 2011, 03:34:50 PM »

Sorry but my head hurts trying to read this.  xP
Please repost using punctuation signs, capitals at phrase beginnings, carrier returns when appropriate, etc.
Thanks.
Logged
Pages: [1]   Go Up
 

* User Info
 
 
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
* Recent Posts
Peavey Classic VT Blowing Fuses by DrGonz78
[Today at 05:54:26 AM]


earth g2000/fender dual showman vibrato troubleshoot by ilyaa
[October 23, 2014, 10:51:32 AM]


Meet the PushOver by blackcorvo
[October 21, 2014, 07:43:27 AM]


Ashdown peacemaker 40 schematic reading problems by Roly
[October 18, 2014, 06:25:40 PM]


DIY amp directions by galaxiex
[October 15, 2014, 05:05:59 PM]

* Sponsors